Geschenkmand samenstellen?Dat kan! Klik voor meer informatie

Pu Erh

De oorsprong van Pu Erh thee ligt in de provincie Yunnan te China. Hier groeien oude wilde theebomen die vaak grote theebladeren afgeven. In tegenstelling tot de andere theeën gebruikt men hier niet de jonge theeblaadjes.
De smaak is hierdoor erg karakteristiek. U zal erg aardse aroma’s ervaren. Het is de enige thee die beter wordt met de jaren. U kan Pu Erh vinden tot wel 30 jaar oud.
De Pu Erh thee is te verkrijgen in zijn losse vorm of geperst in schijven. De schijven variëren in maten en vormen en hadden oorspronkelijk een praktische toepassing, ze waren nl. makkelijk te vervoeren en werden ook gebruikt als betaalmiddel. Om de thee te zetten breek je er gewoon een stukje af.
Onze webshop biedt beide vormen aan.
 
Pu Erh is dé afslankthee bij uitstek. Hij helpt om de snelheid van de spijsvertering te verhogen en om de beweging van vet uit de maag naar de dikke darm te versnellen. Het lichaam krijgt niet de tijd om het vet te absorberen.  Hierdoor is het ideaal om de thee een half uurtje voor het eten te drinken of zo snel mogelijk na de maaltijd.
Er zijn nog tal van ander medicinale eigenschappen, zoals het verbeteren van het immuunsysteem, rijk aan antioxidanten, indigestie, hoge cholesterol, e.d.m. Een verdere bespreking zou ons echter te ver leiden.
Uiteraard kan je ook gewoonweg genieten van zijn karakteristieke smaak.


Bekijk ons aanbod

Eigenschappen

 

Schrijf u in en ontvang 10% korting