Geschenkmand samenstellen?Dat kan! Klik voor meer informatie

Hoe Home made Ice Tea maken?

Ice tea kan je op verschillende manieren maken. Je hebt de Hot Brew, de Cold Brew en ook nog de makkelijke weg, we zullen het de Easy Brew noemen. 

 

Op welke manier je je home made ice tea maakt, is afhankelijk van wat jij lekker vindt, en van hoeveel tijd je hebt.
 
Hot Brew:
Je maakt de thee zoals aangegeven op onze verpakking, en zoals het dus hoort. Voor zwarte thee/vruchten- en kruideninfusies/rooibos gebruik je dus water van 100 graden, voor groene thee water van 70-80 graden en voor witte thee water met een temeperatuur van 60-70 graden. Je gebruikt ook de dosage zoals aangegeven en je behoudt ook de trektijd.
Voeg eventueel zoetstof (suiker, honing, ...) toe en laat de thee afkoelen in de koelkast voor ongeveer 4 á 5 uurtjes. Serveer de thee met ijsblokjes, stukjes fruit, ... en geniet!
 
Let wel: afgekoelde thee behoudt niet zijn intensiteit van smaak zoals warme thee.
 
Cold Brew:
Dit is de methode die het meeste tijd inneemt. Goed als je op voorhand weet dat je zin zal hebben in ice-tea ;-) of als je mensen verwacht voor een party.
Het resultaat is superlekker: een zachtere en subtielere smaak van ice tea.
Neem 1 liter koud water en voeg hieraan 12 gram losse thee toe. Laat de hele nacht trekken. Ook hieraan kan je zoetstof toevoegen.
 
Easy Brew:
Waarschijnlijk de meeste gebruikte methode: Gebruik voor 1 liter water, met de aangegeven temperatuur op de verpakking, het dubbele van de dosage thee (+/- 25 gr). Voeg zoetstof toe naar wens en gebruik ijsblokjes om af te koelen, of desgewenst ijskoud water. Zo heeft U in een handomdraai home made ice tea. Want soms heb je gewoon NU zin in ice tea en dan is deze manier de snelste :-)
 
Dit is de methode die wij dan ook vermelden op onze verpakking.
 
Wij hebben voor jullie dan ook enkele theetjes geselecteerd (http://bit.ly/1OW7fQV) dewelke uitermate geschikt zijn om ice tea van te maken, maar in principe kan je elke thee die je lekker vindt gebruiken.
 

Schrijf u in en ontvang 10% korting